Kiengedték a házi őrizetből Andrew Tate-et

bűnügy
2023 augusztus 04., 11:04

Bírósági tárgyalásáig kiengedték a házi őrizetből Andrew Tate influenszert, írja a BBC. A nőgyűlölő influenszer - valamint testvére és két másik társa - ellen emberkereskedelem, nemi erőszak és nők szexuális kizsákmányolására irányuló szervezett bűnözői csoport létrehozása miatt emeltek vádat Romániában.

photo_camera Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

A Tate testvéreket 2022 decemberében tartóztatták le bukaresti otthonukban, majd márciusban házi őrizetbe helyezték őket. A bukaresti bíróság hatvan napra hatósági felügyeletet rendelt el. A páros szabadon mozoghat a fővárosban, Bukarestben és a környező Ilfov megyében. Ha szólítják őket, jelentkezniük kell a rendőrségen, és minden lakcímváltozásról tájékoztatniuk kell a hatóságokat. Megtiltották továbbá, hogy kapcsolatba lépjenek a két társukkal, a tanúkkal, illetve az állítólagos áldozatokkal vagy azok családjával. Ha megszegik ezeket a szabályokat, visszakerülhetnek a házi őrizetbe vagy akár előzetes letartóztatásba.

„Szeretnénk őszinte köszönetünket kifejezni a román igazságszolgáltatásnak a tisztességes mérlegelésért” – mondta a testvérpár szóvivője. „Ez a pozitív eredmény bizakodással tölt el bennünket, hogy további kedvező fejlemények vannak a láthatáron”.

Az amerikai–brit kickbokszolóból lett valóságshow-szereplő, majd influenszer Tate-et és testvérét azzal gyanúsítják, hogy elrabolt és pornográf tartalmak készítésére kényszerített hat fiatal nőt. Ezenkívül három nő vádolta Tate-et azzal, hogy megerőszakolta őt, nemrég pedig egy brit nő is jelentkezett, ő azt állítja, hogy Andrew Tate addig fojtogatta szex közben, amíg el nem ájult.