Nem tudott róla, hogy mérgező gombát tálal vendégeinek - állítja az ausztrál nő, akinek főztjétől hárman meghaltak

bűnügy
2023 augusztus 14., 18:34

Vallomása szerint nem tudott róla, hogy mérgező gombát használ a főzésnél az az ausztrál nő, akinek főztjétől három ember meghalt. Erin Patterson elmondta, hogy nagyon megviselték a történtek, és semmilyen oka sem volt rá, hogy rokonait bántsa.

Patterson az étel elkészítéséhez vegyesen használt szupermarketben vásárolt- és egy ázsiai élelmiszerboltból néhány hónappal korábban beszerzett gombákat.

Vallomásában ugyanakkor elismerte, hogy hazudott a hatóságoknak azzal az élelmiszer-szárítóval kapcsolatban, melyet a rendőrség foglalt le a múlt héten. Azért tett így, mert pánikba esett, amikor exférje férje megkérdezte tőle, hogy megmérgezte-e a szüleit. Ezért eldobta a szárítógépet, mert attól félt, elveszítheti gyerekei felügyeleti jogát.

A nőt még nem vádolták meg a hatóságok.

A tragédiaként végződő ebédre még júliusban került sor egy ausztrál kisvárosban. Patterson volt férjének szüleit, illeti az exanyós nővérét és annak férjét látta vendégül. Négyüket pár órával később, a gyilkosgalóca-mérgezésekhez hasonló tünetekkel vitték kórházba. Hárman meghaltak, egyikük életéért még az intenzív osztályon küzdenek.

Patterson exférje is hivatalos volt az ebédre, de az utolsó pillanatban lemondta azt, ez mentette meg az életet. A házigazda nem evett az ételből.

(via BBC)