18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Börtön helyett a frontra küldi a gyilkosokat Putyin

háború
2023 augusztus 16., 16:52

Nem egy zs-kategóriás horrorfilm, hanem az orosz valóság: Putyin intézkedése miatt kegyelmet kapott egy elítélt, aki részegen halálra verte a barátnőjét, lefűrészelte a fejét, majd a testrészeit különböző helyekre rejtette el. Hozzá hasonlóan sorra kapnak kegyelmet börtönre ítélt gyilkosok, ha részt vesznek a „különleges katonai műveletben” - vagyis az orosz állami hadseregben harcolnak Ukrajnában.

Egy orosz lap riportjából kiderül, hogy nem csak a Wagner-csoport toboroz foglyokat Ukrajna megszállására.

link Forrás

Vjacseszlav Szamojlovot tavaly tavasszal ítélték kilenc év és hét hónap börtönre barátnője megöléséért, részben beismerő vallomást tett. 33 éves áldozata fej nélküli holttestét 2021 tavaszán találták meg egy Novodvinszkhoz közeli erdőben, a fejét pedig néhány nappal később, egy kicsit arrébb.

Elvileg egy szigorú arhangelszki börtönben helyezték el, de a 29.ru forrásai szerint idén augusztusban Szamoljov már nem szerepelt a fogvatartottak adatbázisában. A lapnak a férfi anyja erősítette meg, hogy fia az ítélet után három hónapot harcolt az ukrán fronton, ahol megsérült, felépülése után viszont nem tér vissza a börtönbe:

egy putyini rendelet miatt ugyanis úgy tűnik, minden elítélt kegyelmet kap, ha bevonul a hadseregbe.A 29.ru-nak Dmitrij Deren, az Ügyvédi Szövetség képviselője azzal magyarázta az intézkedést, hogy azok, akik börtönből mennek a frontra, a börtönszabályzat miatt sem helyezhetők már vissza oda. A „különleges hadműveletben” résztvevő foglyok pedig automatikusan kegyelmet kapnak Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, amit Deren szerint „nehéz lenne megtámadni”.

Egy másik orosz portál, a Kommersant idén júniusban egy másik férfiról is beszámolt, aki órákon át kínozta, majd 56 késszúrással megölte és megfojtotta a barátnőjét, de tizenhét éves börtönbüntetése helyett szintén a frontra küldték.

(Kommersant via 29.ru)