„Szégyen” feliratú molinóval köszöntötte a Momentum az államalapítás ünnepén díszvendégként Orbán Viktorhoz látogató Erdogant

POLITIKA
2023 augusztus 20., 07:24

Díszvendégként érkezett Magyarországra éppen augusztus 20-i államalapítási ünnepünkön Recep Tayyip Erdogan török elnök. A látogatás apropója a török sajtó szerint annak a kommunikálása lehet: Törökország kiáll Magyarország mellett. Sajtóértesülések szerint Erdogan nagyszabású diplomáciai körutat tervez, mely során Vlagyimir Putyin orosz elnöknél is tiszteletét teszi majd.

A látogatás hátteréről Rényi Pál Dániel írt átfogó cikket a 444-re.

Erdogan látogatása azonban nem mindenkit tesz boldoggá (arról nem is beszélve, hogy mennyire bolygatja meg a nemzeti ünnep és az atlétikai világbajnokság miatt ma amúgy is elég kaotikus Budapestet).

A Momentum aktivistái például egy, a Lánchíd budai hídfőjéhez kifeszített molinóval emlékeztették Orbán Viktort arra, hogy annak az országnak a vezetőjét hívta meg nemzeti ünnepünkre, amely 150 évig elnyomásban tartott minket.

„Több mint ezer évvel ezelőtt Szent István úgy döntött, hogy Európához fog tartozni Magyarország. Orbán Viktor dörgölőzhet keleti diktátorokhoz, hazánk helye akkor is az európai közösségben és értékrendszerben van – és lesz is” – írja az akcióról a Momentum.