A Felcsút edzője a 4-1-es vereség után: Játékban jobbak voltunk, az első félidőben főleg

sport
2023 augusztus 26., 18:18

Hiába szenvedett tükörsima vereséget (1-4) Kecskeméten a Puskás Akadémia, a felcsútiak edzőjét nem lehet megtörni.

Hornyák Zsolt a meccs után az M4-nek nyilatkozva és a sajtótájékoztatón több magyarázatot is adott a méretes vereségre. Egyrészt a hőség, ami azért mind a két csapatot sújtotta. „Életveszélyes 36 fokban fél négykor játszani”.

A mester szerint megint elvettek a Felcsúttól egy gólt, pedig szerinte az szabályos volt. (Teljesen egyértelműen les volt.) Hornyák szerint minden meccsen ez van.

Ha megadják a gólt, akkor egészen másként alakult volna a meccs.

Játékban jobb volt a Felcsút, az első félidőben főleg. (A Kecskemét a szünetben 2-0-ra vezetett.)

A Kecskemét csak az 56. percben lőtt először kapura. (Ez később úgy pontosította, hogy akcióból, hiszen a Kecskemét két 11-est ekkor már értékesített, a Felcsút is 11-esből szépített.)

Látja azért a hibákat is. „Majdnem az összes gólt jobb oldalról kaptuk, megtalálta az ellenfél a gyenge pontunkat ezen a mérkőzésen”.

Hornyák különösen az egyetlen nyári igazolással, a svájci Quentin Maceirassal volt elégedetlen, aki nagyon átlag alatt teljesített.

Az eredmény nem azt mutatja, amit játszottunk - ismételte meg Hornyák.

A Kecskemét kezdőcsapatában egyébként 1, a felcsútiban 7 légiós volt.

A legjobb meccs utáni nyilatkozatokat gyűjtő semmiből kaptunk gólt sorozatunk itt követhető.

Kecskeméti TE-Puskás Akadémia FC 4-1 (2-0)
Kecskemét, Széktói Stadion, 2780 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Nagy K. (31., 11-esből), Horváth K. (45+9., 56., előbbit 11-esből), Tóth B. (67.), illetve Plsek (47., 11-esből)
sárga lap: Tóth B. (35.), Szuhodovszki (45.), Szabó A. (85.), Májer (92.), illetve Plsek (29.), Levi (62.)

Kecskeméti TE: Varga B. - Iyinbor (Szabó A., 40.), Belényesi, Szalai G. - Szendrei (Zsótér, a szünetben), Horváth K. (Nagy O., 82.), Vágó, Szuhodovszki, Leoni - Nagy K. (Májer, 69.), Tóth B. (Pálinkás, 82.)

Puskás Akadémia FC: Markek - Maceiras, Szolnoki, Golla, Stronati - Plsek, Batik (Favorov, 73.) - Corbu (Gruber, 68.), Levi (Ominger, 68.), Slagveer (Komáromi, 33.) - Colley