Előkerült egy videó, amin Jenni Hermoso a spanyol csapattársakkal viccelődik a vébédöntő utáni csókról, Rubiales rögtön el is küldte a FIFA-nak

futball
2023 augusztus 30., 11:32

Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke állítólag elküldött egy videót a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA), amin Jenni Hermoso, női válogatott játékosa viccelődik a csókjukkal, írja a goal.com.

Rubiales kéretlen csókja
photo_camera Rubiales kéretlen csókja Fotó: FRANCK FIFE/AFP

A spanyol győzelemmel zárult női vébédöntő után Rubiales kéretlenül megragadta és megcsókolta Hermosót. A labdarúgó utólag azt mondta, hogy nem élvezte az esetet, 81 játékos pedig közölte, hogy addig nem játszik a válogatottban, amíg Rubialest ki nem rúgják. Az európai klubok érdekképviselete is Rubiales távozását követeli, a FIFA és a spanyol ügyészség pedig eljárást indított annak kivizsgálására, hogy a történtek szexuális erőszaknak számítanak-e. Rubiales következetesen azt állítja, hogy a csók beleegyezésen alapult.

Az El Espanol lap közzétett egy videót, amit spanyol csapat buszán rögzítettek. Hermoso - kicsit ittas állapotban, egy pezsgősüveggel a kezében - egy, az esetről született mémen nevet. Úgy tűnik, a csókról készült kép egy másik kép mellett szerepel, amin Iker Casillas kapus és a riporter Sara Carbonero csókja látható, miután a férfi válogatott 2010-ben megnyerte a világbajnokságot. Különbség, hogy Carbonero és Casillas egy párt alkotott akkor.

link Forrás

Ezután azt is felvették, amint Rubiales felszáll a buszra, a csapat pedig a „beso” (csók) szót skandálta, a szakvezető pedig nevetett. A FIFA ugyan felfüggesztette Rubialest, de a spanyol szövetség elnöke védekezésképpen elküldte a videót a szervezetnek.