Már a spanyol ügyészség is vizsgálja Rubiales kéretlen csókját

sport
2023 augusztus 28., 15:25

A spanyol női fociválogatott világbajnoki győzelmét is elhomályosítja az a botrány, amit éppen a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke okozott. Luis Rubiales az angolok ellen 1-0-ra megnyert döntő után erőszakosan szájon csókolta az ezt nem akaró 101-szeres válogatott támadót, Jenni Hermosót.

Most kiderült, hogy már a spanyol ügyészség is vizsgálódik, arra kíváncsiak, hogy Rubiales tette szexuális zaklatásnak minősül-e. A BBC szerint a vizsgálat alapja az lehet, hogy a csók nem alapult beleegyezésen.

Szintén friss fejlemény, hogy a szövetségi elnök édesanyja éhségsztrájkba kezdett egy dél-spanyolországi templomban. Addig nem hajlandó ételt magához venni, amíg nem fejeződik be a szerinte embertelen hajtóvadászat a fia ellen.

Luis Rubiales, a spanyol labdarúgó-szövetség elnöke 2019 november 27-én
photo_camera Luis Rubiales Fotó: GABRIEL BOUYS/AFP

Nyolc nap telt el az eset óta, Rubiales nem hajlandó lemondani, bár azóta

A 46 éves Rubiales kisebb spanyol csapatokban futballozott, a Levante színeiben 53 első osztályú meccse is van. A pályafutása befejezése után előbb a focisták érdekvédelmi szervezetének elnöke lett, 2017-től pedig a szövetségé. Egyik első intézkedése volt, hogy egy nappal a 2018-as vébé előtt menesztette Julen Lopetegui szövetségi kapitányt, aki megállapodott a Real Madriddal, holott előtte nem sokkal 2020-ig hosszabbított a szövetséggel.

Rubiales ellen számos korrupciós ügyben vizsgálódnak, például a spanyol Szuperkupa szaúd-arábiai rendezése vagy egy szövetségi pénzből fizetett orgia ügyében.