Ideiglenesen felfüggesztették Luis Rubialest, amiért szájon csókolta a női válogatott játékosát

sport
2023 augusztus 26., 13:08

Ideiglenesen felfüggesztette a FIFA a spanyol labdarúgó-szövetség elnökét, Luis Rubialest, miután a múlt hétvégi sydney-i női világbajnokság döntőjén szájon csókolta Jenni Hermosót, a női válogatott középpályását.

link Forrás

A FIFA-nak azért kellett közbelépnie, mert Rubiales bár pénteken még azt mondta, hogy lemond, végül visszakozott.

„A FIFA Fegyelmi Bizottságának elnöke, Jorge Ivan Palacio a FIFA Fegyelmi Kódexének (FDC) 51. cikke által biztosított jogosítványokkal élve a mai napon úgy határozott, hogy ideiglenesen felfüggeszti Luis Rubialest a futballal kapcsolatos összes tevékenységből nemzeti és nemzetközi szinten” - olvasható a közleményben.

A felfüggesztés augusztus 26-tól lép hatályba és 90 napos időtartamra szól, de augusztus 24-én már a fegyelmi eljárást is elindították.

Luis Rubiales azzal védekezett, hogy Hermoso volt azt, aki a trófeaátadásnál felemelte őt. (Az nem világos, hogy ez mit befolyásol bármit is.) Rubiales szerint ezután azt mondta Hermosonak, hogy felejtse el a büntetőt, amit kihagyott a világbajnokság döntőjében, majd azt kérdezte tőle: „egy kis csőrözés?” Erre Hermoso állítólag azt felelte, oké. A focista tagadja, hogy ez a beszélgetés lezajlott volna és szerinte a csók nem volt konszenzuális. A spanyol női fociválogatott pénteken kijelentette, hogy amíg Rubiales nem mond le, addig ők nem hajlandók pályára lépni. (Guardian, BBC)