Lezuhanó rakétatörmelékek miatt ketten meghaltak Kijevben

külföld
2023 augusztus 30., 04:30

Két ember meghalt Kijev Sevcsenkivszkij kerületében a rakétatámadás után lezuhanó törmelékektől, írja a helyi katonai közigazgatás alapján a Guardian. Két másik ember megsérült, őket kórházba szállították, közölte Szerhij Popko.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Telegramon azt írta, hogy két holttestet találtak a kerület egyik épületében. Nem részletezte, hogyan haltak meg, és azt sem, hogy ugyanaz a két személy volt-e, akikről a város katonai közigazgatása beszámolt. Az AFP tudósítója helyi idő szerint hajnali 5 óra körül legalább három hangos robbanást hallott Kijev központjában.

Az északnyugat-oroszországi Pszkov város - 600 kilométerre van Ukrajnától, közel az észt határhoz - egyik repülőtere elleni dróntámadásban megsérült két katonai szállító repülőgép, írja a BBC. A TASZSZ hírügynökség a mentőszolgálatok alapján közölte, hogy négy Iljusin 76 típusú repülőgép sérült meg, ebből kettő kigyulladt. Ukrajna nem vállalta magára a támadást, de ritkán kommentálja az Oroszországon belüli támadásokat.

link Forrás

Egyéb fejlemények:

  • Az orosz hadsereg közölte, hogy erői moszkvai idő szerint éjfél körül a Fekete-tengeren végrehajtott műveletben megsemmisítettek négy ukrán hajót, amiken összesen mintegy 50 katona tartózkodott. Ukrajna nem reagált a hirre.
  • Kedden összesen hat orosz régióból jelentettek dróntámadást, Pszkov mellett a moszkvai, orjoli, brjanszki, rjazanyi és kalugai területekről.
  • Az orosz TASZSZ hírügynökség jelentése szerint a moszkvai Vnukovo repülőtér feletti légteret lezárták.