Matolcsy megerősítette, hogy a Rose d’Or-t megvették

belföld
2023 szeptember 05., 08:24

A momentumos Tompos Márton kérdezte Matolcsy Györgyöt a Mészáros Lőrincet és a dobozos lattét kortyolgató Várkonyi Andreát szállító luxusjacht megszerzésének körülményeiről, ellenőrzéséről. A 24.hu azt írja, Tompos arra volt kíváncsi, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) lefolytatta-e már a tetemes veszteséget termelő Euroleasing Zrt. ellenőrzését abban az időszakban, amikor a céghez került az először a 444 által bemutatott szuperjacht, vagyis a Rose d’Or.

Mészáros Lőrinc a ROSE D'OR szuperjachton. Volt miből nyaralni az OPUS tulajdonosának.
photo_camera Mészáros Lőrinc a ROSE D'OR szuperjachton Fotó: Németh Dániel/444

Matolcsy válaszában leírta, amit eddig is lehetett tudni, hogy az MNB tavaly augusztustól csoportszintű átfogó vizsgálatot folytatott le Mészáros Lőrinc szuperbankjánál, az MBH Csoportnál, illetve az irányítása alatt álló leányvállalatainál, így az Euroleasingnél is, és egy sor hiányosságot találtak, emiatt pedig 6 millió forintra büntették őket.

Majd Matolcsy válaszából az is kiderült, hogy a jacht vásárlásáról az MNB az Euroleasing 2023. június 30-i adatszolgáltatásából értesült, ami már nem képezte az átfogó vizsgálat részét.

Matolcsy György jelezte, folyamatosan figyelemmel kísérik a pénzügyi szervezetek működését, megteszik a szükséges intézkedéseket a jogsértések megszüntetése, szankcionálása érdekében, de a vizsgálataik közben megismert információkról és az azok keretében elemzett egyedi ügyletekkel kapcsolatban az MNB a titokvédelmi szabályok alapján nem adhat tájékoztatást.