Orbán adriai csobbanása miatt máris nekiesett a Momentum Ungárnak

utazás
2023 szeptember 08., 06:33

Péntek reggel jelent meg az a videó, amin Orbán Viktor törölközőbe bugyolálva sétál ki a tengerből a horvátországi Opatijában, majd a Gulyáságyú Média szerint egy olyan villába ment be, ami az LMP-s Ungár Péter nővérének kizárólagos tulajdonában áll. Ő vezető tisztségviselője a BIF Nyrt.-nek, ami az állammal is szokott üzletelni. A BIF főrészvényese Pió-21 Kft., aminek tulajdonosa Schmidt Mária és gyerekei: Ungár Péter és Ungár Anna.

Kele János, a Momentum elnökségi tagja az oldalán felszólította az LMP társelnökét, hogy „azonnal tisztázza magát, hogyan fordulhat elő, hogy Orbán a tengerparti Ungár-villában nyaral. Öntsünk tiszta vizet a pohárba: aki a Fidesz rendszerének haszonélvezője vagy szekértolója, az nem biztos, hogy a rendszer ledöntésében érdekelt”.

link Forrás

Egyébként Ungár Péter a videót nyilvánosságra hozó lapnak azt mondta: „A magyar politika egyik elég részletesen kitárgyalt mozzanata, hogy édesanyám és a miniszterelnök szoros viszonyt ápolnak egymással, a miniszterelnök ennek keretében például édesanyám budapesti házában is viszonylag gyakran megfordul.[...] Ha van, aki úgy gondolja, hogy az nem lehet ellenzéki, akinek a családja fideszes, akkor azt elfogadom, de továbbra is rendületlenül bízom abban, hogy olyan országban élünk, ahol a választók nem az alapján ítélnek meg, hogy a családtagjaim mit tesznek, hanem az alapján, hogy én mit teszek és mondok.”