Szijjártó segített üzleti partnert találni Mészáros Lőrincnek Törökországban

POLITIKA
2023 szeptember 14., 16:59

Szijjártó Péter jelentette be csütörtökön Isztambulban, hogy Mészáros Lőrinc vasútépítő cége, a V-Híd szövetségre lép a török Gülermak csoporttal. A tárgyaláson Mészáros Lőrinc is odaült az asztalhoz.

photo_camera Fotó: Szijjártó Péter/Facebook/MARTON_KIRALY

Szijjártó szerint a Gülermak csoport és a V-Híd szövetségével új szintre lép Magyarország és Törökország gazdasági együttműködése. „Ez ugyanis megteremti a lehetőséget arra, hogy a két vállalat közösen vegyen részt nagy vasútépítési munkálatokban, hiszen kettejük közös kapacitása a legnagyobb európai projektek végrehajtására is alkalmassá teszi őket”.

A Budapest-Belgrád vasútvonalat és a debreceni BMW-gyár vasútját építő V-Híd tavaly 35,4 millió forinttal támogatta a Fidelitast. Szijjártó most nemzeti bajnoknak nevezte a Mészáros-céget, ami mostantól külföldön is nagy nemzetközi projekteket vihet sikerre. A külügyminiszter nagy rajongója a felcsúti tycoon vasútépítő cégének, azt is külön üdvözölte, amikor a V-Híd egy cseh partnert talált.

A tárgyaláson részt vett a Gülermak csoporttól Kemal Güleryüz, az igazgatósági tanács elnöke, Mustafa Tuncer európai igazgató és Alper Uzman vezérigazgató, a V-Híd részéről pedig Mészáros Lőrinc tulajdonos, Sárváry István vezérigazgató és Vadkerti-Tóth Tihamér, a cégcsoport nemzetközi ügyek tanácsadója.