Az egész osztályát elveszítette egy tanárnő a marokkói földrengésben

katasztrófa
2023 szeptember 15., 19:43

Az egész osztályát, harminckét gyereket veszített el egy marokkói tanárnő az ország történetének legerősebb földrengésében. A szeptember eleji 6,8-as erősségű földrengés halálos áldozatainak száma megközelíti a háromezret, emberek ezreinek vált lakhatatlanná az otthona.

A leginkább érintett területek a Marrakestől délre fekvő régiók voltak, ahol sok hegyi falu gyakorlatilag eltűnt a föld színéről. Így a hétezer fős berber többségű Adassil is, ahol az arabot és franciát tanító Nesrin Abu El Fadel hiába kereste a tanítványait a földrengés után, már egyiküket sem találta.

„Visszamentem a faluba, és elkezdtem kérdezgetni a gyerekeimről. Hol van Somaya? Hol van Yousef? Hol van ez a lány? Hol van az a fiú? Órákkal később érkezett a válasz, hogy mind meghaltak”,mondja El Fadel a BBC riportjában. A nő tanárként tervezi folytatni, reményei szerint ugyanabban az iskolában, ami a földrengésben összeomlott. A hatóságok szerint a katasztrófa miatt összesen 530 oktatási intézmény vált használhatatlanná, az érintett régiókban szünetel az oktatás.

A marokkói földrengés fotókon.