Csák Jánosék gyerekeik születésekor semmilyen családtámogatást sem kaptak, de valahogy mégis boldogultak

POLITIKA
2023 szeptember 15., 09:44

Családügyi miniszterek panelbeszélgetésével folytatódott a Budapesti Demográfiai Csúcs, ahol csütörtökön Orbán Viktor, Giorgia Meloni és Novák Katalin is felszólalt.

A beszélgetést Csák János kulturális és innovációs miniszter kezdte. Elmondta, hogy azért jött létre egy új - kultúrával és családpolitikával is foglalkozó - minisztérium, mert hiszik, hogy a kultúrát a családokon keresztül kell átadni a következő generációknak. A modern világban versenyképesnek is kell lenni, ezért került a felsőoktatás és a tudomány is a tárcához.

Csák szerint a középosztály alapját a robusztus gazdaság képezi, ezért fontos a szakképzés és a felnőttképzés is. A családpolitikában pedig három elem kulcsfontosságú. Az első, hogy otthont kell biztosítani a fiatal generációnak. Mivel manapság csökken a középosztály vagyona, a fiatal párokat segíti a magyar kormány, hogy meg tudják alapozni családi életüket.

A második a munka és a család egyensúlya. Csák szerint céljuk, hogy a kompromisszum ne járjon pénzügyi veszteséggel, a fiataloknak se karrierjüket, se családjukat ne kelljen feláldozniuk.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.