Kövér László a svéd NATO-tagságról: Nem biztos, hogy ezt nekünk meg kell szavazni

POLITIKA
2023 szeptember 16., 13:21

Kövér László szerint nem biztos, hogy a magyar Országgyűlésnek meg kellene szavaznia a svéd NATO-tagságot. Az Országgyűlés elnöke erről szóló nézeteit párttársa ás hőzöngés-partnere, Bayer Zsolt Hír TV-s műsorában osztotta meg.

Kövér a kormánykommunikáció legújabb kedvenc, svéd csatlakozás elleni érvét hozta föl, azt a 2019-es, Svédországban tananyagként megjelölt videót, ami a NER kevésbé elegáns húzásaival, például a Népszabadság bezárásával vagy a CEU elkergetésével szemlélteti a magyar demokrácia hanyatlását. Ennek kapcsán Kövér azt mondta Bayernek: "Azt gondolom, hogy egy olyan szövetségesre nekünk nincsen szükségünk, amelyiknek az a véleménye rólunk, meg a mi hazaszeretetünkről, amit ez a kis film tükröz. Tehát mit keresünk mi egy szövetségben? Tehát valaki nincs a helyén." Ugyan utána Kövér rögtön arról beszél, hogy NATO védelmi szövetségként jött létre, és, ahogy arra David Pressman amerikai nagykövet utalt a napokban, a magyar hadsereg összes vadászgépe svéd típusú és ezek karbantartását a svéd hadsereg támogatja, szóval Magyarországnak nagyon is előnyös lenne a svéd NATO tagság.

photo_camera Kövér László Kötsén. Fotó: Németh Dániel/444

Kövérnek ezen kívül is baja van a svédekkel, mert mint kifejtette, szerinte ők gyűlölik a saját hazájukat."Amit csinálnak a svédek a saját hazájukkal,abból egyenesen követ-keztethető az, hogy ők nem szeretik a hazájukat, sőt szabályosan gyűlölik, mert hogyha nem gyűlölnék, akkor nem tennék tönkre." Ez is alátámasztja szerinte azt, hogy ilyen szövetségesre Magyarországnak nem biztos, hogy szüksége van. Hogy itt pontosan mire gondol az Országgyűlés elnöke, az sajnos a Hír TV bejátszásából nem derült ki, a teljes műsor pedig majd csak vasárnap kerül adásba, de ha fogadnom kellene, Kövér és a Fidesz nézeteit ismerve valami migránsos dologra gondolnék.