Orosz válasz: rakétatámadás Odesza ellen

háború
2023 szeptember 17., 09:15

Oroszország összehangolt drón- és rakétatámadást indított vasárnap kora reggel Ukrajna ellen, amely elsősorban Odesza régió déli részeit vette célba, és eltalált egy ottani mezőgazdasági létesítményt - közölte az ukrán légierő a Telegramon. Ukrajna egész területén több órán át légiriadó volt érvényben.

A légierő közlése szerint Oroszország hat iráni gyártmányú Shahed drónt és 10 cirkálórakétát indított, amiből az ukránok hat drónt és hat rakétát megsemmisítettek, mielőtt azok célba értek volna. „A támadás visszaverésében vadászgépek, légvédelmi rakétaegységek és egyéb harci eszközök vettek részt.”

A kár mértéke egyelőre nem világos, a légierő csak annyit közölt, hogy a mentőegységek a helyszínen vannak - írja a Reuters, amely nem tudta független forrásból ellenőrizni a közléseket, amelyeket Oroszország sem kommentált.

Mivel korábban történt már ilyen megtorló támadás a kiközővárosban, így feltételezhető: a támadás válasz volt arra, hogy két gabonaszállító hajó kikötött egy ukrán kikötőben, ahonnan Afrikába és Ázsiába terveznek búzát szállítani. Ezt a Oroszország fenyegetésekkel és a kikötővárosokra mért csapásokkal próbálja megakadályozni.

Kiemelt videóink