Az orosz haditengerészet parancsnokai is meghaltak a pénteki szevasztopoli bombázásban az ukránok szerint

külföld
2023 szeptember 24., 06:41

Az ukránok pénteken rakétákkal lőtték az Oroszország fekete-tengeri flottájának szavasztopoli főhadiszállását, a BBC szerint támadást direkt akkorra időzítették, amikor a flotta vezetői az épületben tartózkodtak. Az ukrán hadsereg szerint a támadásban a flotta vezetői közül többen meghaltak, két parancsnok pedig megsebesült, de további részleteket nem közöltek. Az oroszok azt állították, hogy egy ember eltűnt. A BBC nem tudta függetlenül ellenőrizni egyik fél állítását sem.

link Forrás

A Szevasztopol kikötővárosban állomásozó flottát az orosz haditengerészet legjobbjának tartják. Egy ukrán katonai forrás azt mondta a BBC-nek, hogy a pénteki támadást a Nagy-Britanniától és Franciaországtól kapott Storm Shadow rakétákkal hajtották végre.

Az ukránok egyre többet támadják a Krímet, szombaton megint Szevasztopol térségét bombázták. A város orosz kormányzója, Mihail Razvozsajev azt mondta, hogy egy légvédelem által lelőtt rakéta törmelékei hullottak le. Múlt héten az ukrán haditengerészet azt állította, hogy kiiktatott egy, a Krím-félszigetet védő Sz-400-as légvédelmi rakétarendszert. A Krím elleni támadások stratégiai és szimbolikus jelentőségűek.