Návai Anikót kizárták a Golden Globe szavazói közül

Média
2023 szeptember 25., 07:50

A Golden Globe-díj mögött álló szervezet magatartási kódexének megsértése miatt három szavazót zártak ki, Howaida Hamdyt, Munawar Hosaint és Návai Anikót. A Deadline úgy tudja, „a viselkedésükkel kapcsolatos panaszok miatt” vizsgálatot is folytattak.

Hosain és Návai évtizedek óta voltak a Hollywood Foreign Press Association tagja, Hamdy pedig egyike volt annak a 21 embernek, akiket 2021-ben vettek fel a szavazótestület „diverzifikálására irányuló erőfeszítések” miatt.

photo_camera Fotó: Instagram/Návai Anikó

A Deadline cikkéből nem derült ki, milyen panaszok érkeztek Návai viselkedésével kapcsolatban. Ami biztos, hogy Návai Anikó volt az, aki 2021-ben egy plagizált Scarlett Johansson-interjút adott le sajátjaként, majd nem értette, hogy ez miért probléma. Később kiderült, hogy nem ez volt az első alkalom, mert készített már egy kamuinterjút Pierce Brosnannal is, amit Návai úgy állított be, mintha személyesen beszélgetett volna a színésszel, miközben az interjú lényegében Susan R. Nepales hollywoodi tudósító pár héttel korábban megjelent promóciós interjújának volt a magyar fordítása.