Tejfakasztó buli extrákkal: libára lövöldöztek az ünneplő férfiak, állatkínzásért felelhetnek

ÉLET
2023 szeptember 28., 09:16

Állatkínzás és garázdaság miatt emelt vádat a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség egy testvérpárral szemben, akik erősen ittas állapotban éjszaka, a nyílt utcán a közeli udvarból kiszökött libákra lövöldöztek.

A vádirat szerint a két kunszentmiklósi férfi tavaly december 30-án este egyikük gyerekének születését ünnepelve erősen berúgott. A buli egy pontján elkezdték a közeli portáról kiszökött libákat airsoft fegyverekkel 2-3 méteres távolságból lőni.

Amikor a szomszéd rájuk szólt, hogy miért nem inkább egymást lövik, azt válaszolták, hogy már próbálták azt is, de az fájt.Egyébként is ki fogják fizetni a libák tulajdonosának a kárt - közölték még, a lövöldözést pedig folytatták, egészen addig, amíg a szomszéd újból rájuk nem szólt.

A tejfakasztó buli eredményeképp egy liba elpusztult, kettő pedig megsérült, a két férfi helyett később az apjuk térítette meg a gazdának az okozott kárt.

Az ügyészség által kiadott közleményhez mellékelték a lövöldözés ellenére épen maradt libák fotóját is.
photo_camera Az ügyészség által kiadott közleményhez mellékelték a lövöldözés ellenére épen maradt libák fotóját is. Fotó: Magyarország Ügyészsége

Az ügyészség közleménye alapján a fivérek kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat illetve megbotránkozást keltsen, ezért állatkínzással és garázdasággal vádolják őket, az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyükben a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt videóink