Elvesztette két repülőjét a Wizz Air az orosz-ukrán háborúban

gazdaság
2023 október 10., 14:27

A négy Ukrajnában ragadt Airbus A320-asa közül eddig csak egyet sikerült kimenteni, a másik háromból kettőt elvesztettek, ismerte Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója az olasz Corriere Della Sera napilap kérdésére. A Lvivben lévő géppel sikerült elhagyni az országot, de a három, a kijevi Zsuljani repülőtéren lévők közül

kettőnek csak a hajtóműveit sikerült kicsempészni Lengyelországba. A negyedik gép jó állapotban van, de egyelőre nem tudják biztonságosan kihozni Ukrajnából.

Ugyanis tavaly február 24-e, az orosz támadás megindulása óta légtérzár van érvényben Ukrajnában.

Kiegészítés: a Wizz Air az alábbi közleményt küldte az Ukrajnában rekedt gépekről.

„A Wizz Air Ukrajnában ragadt négy Airbus A320-as utasszállítója közül a Lvivben tartózkodót sikerült kimentenie, amelyet egy teljeskörű átvizsgálást követően a légitársaság újra üzemeltet jelenleg is. A három továbbra is Ukrajnában lévő gépek közül kettőről sikerült kimenteni a hajtóműveket, amelyeket a légitársaság jelenleg is üzemelő gépekre szerelt rá. Téves információ, hogy a Wizz Air elvesztette utasszállítóit, a gépek sértetlenül, ép állapotban vannak jelenleg is, és a légitársaság kész újra üzembe állítani őket, amint lesz erre lehetőség.”