Lemondott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöksége

sport
2023 október 10., 16:50

Kurtucz Csaba lemondott a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöki posztjáról, az elnökség és az ellenőrző testület tagjai szintén távoznak, jelentette be Kurtucz a keddi rendkívüli elnökségi ülés után. A távozó elnök azt mondta, hosszas megbeszélés és viták után arra a megegyezésre jutottak, rendszerváltás és új elnökség kell a MÖSZ-nek, az egyesületeknek és a sportolóknak egyaránt.

Kurtucz Csaba
photo_camera Kurtucz Csaba Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Ez a rendszerváltás elhozhat egy tisztulást, és ennek a folyamatában új elnökség, új elnökségi tagok lesznek meghívva. Nekik az ökölvívás érdekeit kell szolgálniuk mind gazdaságilag, mind kapcsolatrendszerben” - mondta Kurtucz. Hozzátette, bízik a klubokban, és most lehetőséget biztosít arra, hogy az ökölvívás újra az ökölvívóké legyen. Elmondta, hogy a pénzt igazságos, objektív alapon kell elosztani, a hasznosság elve alapján, de jelenleg ez az elnökségben nem érvényesül. Kurtucz azt mondta, újraindul az elnöki posztért. A rendkívüli tisztújító közgyűlésre november 18-án kerül sor.

Kurtucz Csaba januárben vette át az elnökséget az azóta meghalt Bajkai Istvántól. Korábban az Erdei Zsolt elnök által szervezett, 840 millió forintba kerülő ifjúsági vébé költségei 348 milliós hiányt okoztak a szövetségnek, ami miatt eljárás is indult. (MTI)