A társulat ugyan leszavazta, Csák János viszont kinevezte Kiss-B. Attilát az Operettszínház élére

KULTÚRA
2023 október 12., 06:16

Ahogy azt néhány napja mi is megírtuk, a Budapesti Operettszínház belső társulati szavazásán kissé alulmaradt Kiss-B. Attila jelenlegi főigazgató, aki újraindult a posztért, és akit korábban azzal vádoltak, hogy eltussolta a színházban felmerült zaklatási ügyeket.

A három igazgatójelöltről tartott társulati szavazás jegyzőkönyve szerint a 325 érvényes szavazat 28 százaléka, 90 szavazat jutott a jelenlegi főigazgatónak, míg a másik két induló jelölt, Szabó P. Szilveszter és Szente Vajk a szavazatok 35 és 37 százalékát kapta.

photo_camera Kiss-B. Attila, a Budapesti Operettszínház főigazgatója beszédet mond az Operettszínház új örökös tagjainak címátadó ünnepélyén a magyar kultúra napján a fővárosi Kálmán Imre Teátrumban 2021. január 22-én. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Ennek a szavazásnak azonban semmilyen hatása nem volt az igazgatóválasztásra, a kinevezésről ugyanis a színházat fenntartó minisztérium dönt. Ennek értelmében pedig - ahogy azt a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) az MTI-vel közölte -

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter döntése alapján február 1-től Kiss-B. Attila a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

A miniszteri döntés fő szempontjai a művészeti szakmai beágyazottság, a jó nemzetközi és hazai kapcsolatok, a művészeti koncepció, valamint az előadó-művészeti területen szerzett vezetői tapasztalat volt - derült ki a közleményből.

2018-ban egyébként a minisztérium úgy nevezte ki Kiss-B. Attilát, hogy a társulat tizede sem támogatta.

Kiemelt videóink