Edzője szerint Milák a „huszonnegyedik órában” van

sport
2023 október 19., 13:14

Gyakorlatilag fél éve nem végzett olyan edzésmunkát, amely szükséges lenne az élsporthoz, mondta az M1-nek Milák Kristófról az edzője, miután kedden kiderült, hogy az úszó nem indul a budapesti világkupa-versenyen. Virth Balázs hozzátette:

ahhoz, hogy jövőre Párizsban 200 méter pillangón megvédje olimpiai bajnoki címét Miláknak "már tegnap" meg kellett volna kezdenie az edzéseket. A féléves kihagyás óriási hátrányt jelent.

A tréner szerint a "huszonnegyedik órában vannak", ha most nekiállnak, akkor decemberre lehetne Milákot "jól edzhető" állapotra hozni.

„Egy olyan versenyzőről beszélünk, aki mindent megnyert, a legnehezebb feladat neki motivációt találni. Viszont úgy gondolom, most van az a pillanat, amikor egy olyan dolgot csinál az életében, amiben a legjobb a világon. Valószínűleg a civil életében nehéz lesz majd olyasvalamit találni, amiben még egyszer a világ legjobbja lehet. Ezt az időszakot úgy kellene megélnie, hogy boldoggá tegye ez”

mondta Virth. A klub, a szponzorok és a tréner is a sportoló mögött állnak, neki "csak be kellene ugrani a vízbe".

Milák Kristóf a tokiói olimpián 2021. július 27-én.
photo_camera Fotó: OLI SCARFF/AFP

Sós Csaba szövetségi kapitány szertint Miláknak „nemcsak a magánügye, hogy milyen állapotban van”, hiszen szeretnék kijuttatni az olimpiára a 4x200-as gyorsváltót. Hozzátette:

„Egyenes leszek, ez így nem fog menni, ahogy ezt a másfél hónapot csinálta. Ez egy olyan sportág, ami kőkemény munkát igényel. Itt kőkeményen kell dolgozni, ezt nem lehet kikerülni. Rengetegen megpróbálták, de még nem sikerült senkinek.”