A GVH átadta a NAV-nak a Schobert cége elleni végrehajtás ügyét

belföld
2023 október 20., 08:55

Mivel Schobert Norbert nem fizette be a 40 milliós bírság első részletét a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH), utóbbi átadta a végrehajtást a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) – írja a növekedés.hu.

„Tekintettel arra, hogy a vállalkozás nem teljesítette a törvényben előírt fizetési kötelezettségét, a GVH a végrehajtás foganatosítását átadta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak” – közölte a GVH. Hozzátették, hogy a versenyhatóságnak jelenleg nincs pontos információja a kiszabott bírság, illetve végrehajtási bírság behajtásáról, vagy a végrehajtás sikerességéről. A lap kereste Schobertet, de cikkük megjelenésééig nem kaptak választ.

A GVH május elején állapította meg, hogy a Norbi Update termékek forgalmazója több szempontból is megtévesztette a fogyasztókat, többek között a termékek hatásairól, összetételéről, illetve a diéták eredményességéről.

A GVH szerint Schobert azóta, hogy kiszabták a büntetést május 6-án, egy sor valótlan, megtévesztő nyilatkozatot tett arról, hogy miről is szólt és milyen megállapításokra jutott a versenyhatóság eljárása. Mindezt azok után, hogy az eljárásban azt ígérte, együttműködik majd a hatósággal.

Amiért a 40 milliós bírság első részletét nem fizette be, Schobertet további 23 millió forintra is megbüntették.