Tizenötmilliárd forinttal többet kap jövőre a közmédia

tévé
2023 október 24., 13:31

Több mint 142 milliárd forintos büdzsét kap jövőre az MTVA, derül ki az országgyűlés kedden benyújtott tervezetéből. Az egységes költségvetésről szóló törvény értelmében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság több mint 57 milliárd, a Médiatanács 554-820 millió forintból gazdálkodhat.

A csatornához közszolgálati hozzájárulás címén 126 milliárd forint folyik be évente, de jövőre több mint hétmilliárd forintnyi kereskedelmi, vagyongazdálkodási és egyéb bevétellel is számolnak. Az idei költségtervezetben még 126 milliárd forint szerepelt - tehát a választási évben

15 milliárddal több lesz az elkölthető forrás a közmédiánál. Az MTVA személyi juttatásokra és járulékokra több mint 28 milliárdot, közvélemény-kutatásokra a Társadalomkutató Kft-nél nettó 70 millió forintot költene jövőre.

Novembertől egyébként húsz százalékos áremelés jön a csatorna hirdetési felületeit értékesítő Atmedia saleshousenál is - az MTVA mellett a TV2 Média Csoport, a HírTV, a Network4 Media Group, a Viasat Explore, az ATV Csoport, Dikh TV-t és a Sláger TV-t tömörítő Tematic Media Group, az Eurosport és más csatornák reklámidejével is ők gazdálkodnak -, ezért drágább lesz reklámozni is a tévében.

(via Economx)