Az ifi BL-ből hazai pályás vereséggel kieső Felcsút edzője agyonnyert meccset látott, és a csapat fáradtságát okolta a kudarcért

sport
2023 október 26., 08:57

Szerdán a felcsúti akadémisták az első körben kizúgtak az ifjúsági BL-nek számító UEFA Ifjúsági Ligából. Az azeri Gabala az első meccsen játszott 1-1 után Felcsúton 1-0-ra nyert, egy egyébként egészen szép szabadrúgásgóllal.

A meccs után kiderült, hogy a magyar foci, ha a pályán nem is mindig teljesít hibátlanul, a kispadon továbbra is tökéletes. Körtvélyesi István felcsúti vezetőedző szerint ugyanis

a 0-1-re végződött meccs egy „agyonnyert mérkőzés” volt,

a felcsútiak egy csomó gólt lőhettek volna („rengeteg veszélyes szituációnk és gólhelyzetünk volt”), csak az ellenfél folyton közbeavatkozott utolsó pillanatos mentésekkel – derül ki a Szöllősi György Puskás-nagykövet–volt felcsúti akadémiai sajtófőnök főszerkesztette sportlapnak adott interjúból.

Aminek a legjobb része mégis csak az, amikor arról beszél, hogy

„nekünk az a pici plusz, talán a fáradtságból fakadóan nem volt meg, vagy talán a koncentráció, de ez összefügg a kettő... Koncentráció hiányából volt ez az egész”

A fáradtsága miatt kieső Felcsút ifit legyőző azeri játékosok egyébként repülővel és busszal nagyjából harminchat órát utaztak alvás nélkül a meccs előtt a magyar futball szívcsakrájába, mint azt a meccsközvetítésen elhangzottak alapján a Focibolond is megírta. Az azeriek ráadásul cserekapusukkal („egy nagyjából 170 centis, enyhén túlsúlyos sráccal”) álltak ki, mert az első számú kapusukat behívták a válogatott keretbe.