Mindössze kétszázhatvan üveg Unicumot kell vásárolnunk ahhoz, hogy a kétszázhatvanegyedik ingyen az ölünkbe hulljon

gazdaság
2023 október 29., 14:46

Meghirdették az évezred akcióját, rohanjon mindenki sóspálcikát vásárolni, még mielőtt elfogy a teljes készlet, írtam tegnap, amikor Herczeg Márk kolléga észrevette, hogy a Lidl 4 egész forinttal olcsóbban adja a negyed kilós ropogtatni valót.

Azóta kiderült, hogy a diszkontlánc a nyomába sem érhet az Aldinak, amely ugyan – miként kedves olvasónk, Attila fotója mutatja – ötször ekkora, 20 forintos mínusszal kedveskedett híveinek egyik fontos terméke tárgyában és vonatkozásában, viszont ha az arányokat nézzük, akkor:

photo_camera Fotó: Olvasónk, Attila

Ez egészen konkrétan azt jelenti, hogy mindössze kétszázhatvan üveg Unicumot kell vennünk ahhoz, hogy a kétszázhatvanegyedik ingyen az ölünkbe hulljon.

Az egyetlen probléma, hogy Attila visszakérdezésemre elárulta, a fénykép még szeptemberben készült, tehát valószínű, hogy a vásárlói roham nyomán azóta írmagja sem maradt az akciós italnak.

De ha már itt tartunk: ha bárki hasonló mértékű és léptékű ár- és inflációletörő jelenséget észrevételez a polcokon, fotózzon és mailezzen, ide: gazdaaKUKAC444PONThu. Hálásak leszünk és készítünk gyűjtést, amennyiben lesz miből.