Gyilkossággal vádolják az ausztrál nőt, aki gombás bélszínnel vendégelte meg volt férje szüleit

bűnügy
2023 november 02., 16:49

Több rendbeli gyilkossággal és gyilkossági kísérlettel vádolják az ausztrál Erin Pattersont, aki augusztusban ebédre hívta volt apósát, anyósát, az anyós nővérét és annak férjét, és gombás bélszínt szolgált fel nekik, írja a BBC.

Az ebéd remek hangulatban zajlott, de néhány órán belül a négy vendég rosszullétre panaszkodott, ami annyira komolynak bizonyult, hogy mind kórházi kezelésre szorultak. Nem sokkal később hárman – az anyós, az após és az anyós testvére – meghaltak, a férj viszont felépült. A rendőrök tájékoztatása szerint a panaszaik megegyeztek a gyilkosgalóca-mérgezés tüneteivel.

Az ebédre a volt férj is hivatalos volt, de az utolsó pillanatban lemondta. Érdekesség, hogy a házasságuk vége felé Simon Patterson otthon összeesett, majdnem meghalt, és 16 napig tartották mesterséges kómában titokzatos gyomorpanaszok miatt.

Míg a három gyilkossági vádpont az ebédhez kapcsolódik, addig az öt gyilkossági kísérletből három 2021–22 között történt hasonló esetekhez kapcsolódik, közölte a rendőrség.

Patterson azt állítja, nem szándékosan mérgezte meg a vendégeit, és nem tudta, hogy milyen gombát tálalt. Elmondta, az ebéd után gyomorbajok miatt őt is kórházba szállították. Gyerekei, akik nem voltak jelen az ebédnél, másnap ettek a maradékból, és semmi bajuk nem lett, Patterson szerint azért, mert a gombát lekaparták az ételről. A nőt előzetes letartóztatásba helyezték, pénteken lesz az első tárgyalása.