Orosz telefonbetyárok szívatták meg az olasz miniszterelnököt

külföld
2023 november 02., 06:07

Két orosz komikus, Vlagyimir Kuznyecov és Alekszej Sztoljarov beszélgetett Giorgia Meloni miniszterelnökkel. Egyikük az Afrikai Unió Bizottsága elnökének adta ki magát, írja a Guardian.

Meloni azt mondta beszélgetőtársainak, hogy az ukrajnai háborúban minden oldalon nagy a fáradtság, de közeledik a pillanat, amikor mindenki megérti: kiútra van szükség. A nyár elején indított ukrán ellentámadás nem változtatta meg a háború menetét, ha nem lesz megoldás, a háború még hosszú évekig eltarthat. „Az ukránok azt teszik, amit tenniük kell, mi pedig próbálunk segíteni nekik” - mondta Meloni, aki szerint olyan kiútra van szükség, hogy a nemzetközi jogot se sértsék meg vele. (Meloni mondandója egy részére rímel Valerij Zaluzsnyij, a fegyveres erők főparancsnokának szerdai véleményére, aki szintén a sikertelen ellentámadásról és az első világháborút idéző patthelyzetről írt.)

Vannak is ötletei a rendezésre, de a megfelelő pillanatra vár, hogy előálljon velük.

A miniszterelnök hivatala megerősítette a telefonbeszélgetés hírét.

A két orosz hatalompárti komikussal kapcsolatban (művésznevükön Vovan és Lexus) nem először merül fel a gyanú, hogy kapcsolatban állnak az orosz titkosszolgálatokkal. Áldozataik között van Boris Johnson volt brit miniszterelnök és Nikki Haley, az USA egykori ENSZ-nagykövete.