Pálffy István tartalékos katona lenne

ÉLET
2023 november 02., 07:21

Egyetemen oktat, önkénteskedik és balatonkenesei polgárőrként dolgozik Pálffy István, amióta kirúgták a Hír TV-től. Az egykori KDNP-s képviselő Blikknek adott interjújából az is kiderült, hogy tartalékos katona szeretne lenni.

Pálffy arról beszélt, egy évig győzködték, hogy vállalja el a munkát a Hír TV-nél. Szerinte már megérkezésekor ellenszenvvel fogadták, mert a sajtó arról írt, 3 millió forint lesz a fizetése. Pálffy szerint ez nem volt igaz, valós fizetése az 1 milliót sem érte el.

Hiába kérte a tévétől, hogy reagáljon a hamis állításra, ez nem történt meg, ő pedig nem volt olyan helyzetben, hogy megszólaljon. Szerinte új munkahelyén mindenki várta, mikor kerül olyan helyzetbe, amibe belebukhat. Kollégáinak valószínűleg az sem volt szimpatikus, hogy nemcsak a műsorvezetés, hanem a coaching is szerepelt a munkakörében.

Pálffy István a tusványosi fesztiválon
photo_camera Pálffy István a tusványosi fesztiválon Fotó: Czinkóczi Sándor/444

A Márki-Zay Péterrel folytatott beszélgetéséről azt mondta, nagyobb volt az utóhatása, mint a jelentősége. Adás közben nem érzékelte, hogy megbotránkoztató volt, amikor arról beszélt, türelemmel kell lenni az olyan betegségek felé, mint a pedofiloké. Csak másnap szembesült a rengeteg üzenettel és telefonnal. Kirúgásának híre pedig meglepte.

Pálffy jelenleg heti három napot oktatóként dolgozik, egyébként önkénteskedik. Legújabb terve, hogy a Magyar Honvédség tartalékosa legyen. Tisztában van vele, hogy ehhez fizikai előírásoknak is meg kell felelni, de bízik benne, hogy sikerrel jár. Ugyanakkor a tévézéshez is visszatérne, ha megfelelő feltételekkel kapna ajánlatot.