Gólja után üzent elrabolt apjának a Liverpool kolumbiai csatára

sport
2023 november 05., 18:54

Egy hete rabolták el a Liverpool kolumbiai támadójának, Luis Diaznak a szüleit fényes nappal Barrancas tartományban fegyveres motorosok. A játékos édesanyját hamar elengedték, de az apja továbbra is fogságban van.

Az emberrablással meggyanúsított Nemzeti Felszabadítási Szervezet egyik vezetője azt közölte a napokban, hogy ki fogják engedni az általuk, és kolumbiaiak milliói által nagyrabecsült futballista édesapját. Szavaiból az derült ki, hogy fogalmuk sem volt, kit raboltak el.

Diaz a Liverpool két meccsét is kihagyta, most viszont pályára lépett a Luton elleni bajnokin. A csapat menedzsere, Jürgen Klopp azt mondta, hogy a csapat a játékos mellett áll, ő nem erőlteti a pályára lépését, Diaz jelentkezett játékra. A csatár csereként lépett pályára a 83. percben, a 95. percben pedig megszerezte az egyenlítő gólt. Ezután megmutatta a meze alatt viselt pólón a feliratot: Libertad para Papa, vagyis Szabadságot Apának.

photo_camera Fotó: JUSTIN TALLIS/AFP

A lefújás után Diaz magába rogyott, de a pályán az összes játékos és menedzsere is igyekezett erőt önteni belé.

Az 1-1-re végződött meccsen ismét kezdőként lépett pályára Szoboszlai Dominik, 0-0- s állásnál cserélte le Klopp, a Premier League-ben először.