Azt hitted, októberben leáldozott a Helytállás Szobrainak?

ÉLET
2023 november 06., 15:44

November 6. van, ami nagy általánosságban véve a svéd nyelvű finnek napja Finnországban, bármit is jelentsen ez. Nem mellesleg viszont ezen a napon

  • 1494-ben megszületik I. Szulejmán, az Oszmán Birodalom tizedik szultánja, 1936-ban pedig Csűrös Karola, mindannyiunk Etusa;
  • 1860-ban az Amerikai Egyesült Államok elnökévé választják a köztársaságpárti, rabszolgaság-ellenes Abraham Lincolnt, minek következtében 11 déli állam kilép az Unióból, és új konföderációt alapít;
  • 1893-ban meghal Pjotr Iljics Csajkovszkij orosz zeneszerző;
  • 1921-ben a Nemzetgyűlés negyedik alkalommal is kimondja a Habsburg-ház trónfosztását;
  • 1947 – Vjacseszlav Mihajlovics Molotov tájékoztatja a szovjet pártvezetőséget, hogy az „atomtitok már régen nem titok” (értsd: a szovjeteknek is lett atombombájuk, beköszönt a hidegháború korszaka)
  • 1984-ben Székesfehérváron, az Ikarus gyárban elkészül a kétszázezredik autóbusz;
  • 2023-ban Anna Budán, a Mese utca sarkán újabb kidobott karácsonyfába botlik.
photo_camera Fotó: Olvasónk

Bizony, kedves barátaim, aki azt gondolta, hogy az októberi karácsonyfakihajító-dömping már az előző karácsony végét jelezte, annak örömmel jelenhetem: a Helytállás Szobrai novemberben sem lankadnak!

Amint az Anna kissé elmosódott fotóján is tisztán látszik: egy igencsak méretes, jó állapotban konzerválódott, tisztességben bebronzult példány került utcára röpke 315 nappal 2022 karácsonya után. Szép munka, tisztességes helytállás.

Én azonban bízom benne, hogy csak november első fecskéjével van dolgunk, és lesz még olyan bátor ember, aki ennél is tovább képes tartogatni otthon az elszáradt karácsonyfáját. Ugye??

Hovatovább szeretném jelezni, hogy akiben igazán van jóérzés, ilyenkor már nem kidobja, hanem ünnepi díszbe borítja elaggott karácsonyfáját, és a matuzsálemeknek kijáró tisztelettel viszonyul hozzá.

Egyébként már csak 49 nap van hátra karácsonyig.Ha addig is nézegetnéd az elmúlt karácsony szellemeit, itt megteheted. Ha pedig te is őrizgeted még otthon a sajátodat, szólj, a következő kidobást nagyon szívesen megtekinteném!

Kiemelt videóink