Zelenszkij: Nem vagyunk hajlandóak a szabadságunkat adni ennek a kibaszott terrorista Putyinnak

háború
2023 november 06., 07:12

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap az NBC Newsnak adott interjút, amiben visszautasította az állításokat, amik szerint az Oroszországgal vívott háború patthelyzetbe került. „Azt hitték, sakk-mattot adtak nekünk, de ez nem történt meg. Nem hiszem, hogy ez patthelyzet.” Ez mondjuk szembemegy az ukrán erők főparancsnoka által elmondottakkal, aki szerint a háború holtpontra jutott.

Zelenszkij azért beismerte, hogy „van egy fáradtság”, de szerinte az ukrán katonák „még mindig motiváltabbak, mint bármelyik orosz, aki azért jött Ukrajnába, hogy megöljön minket”. Elmondta azt is, hogy Ukrajna tervezi stratégiája megváltoztatását, hogy gyorsabban haladjanak előre és váratlan csapást mérjenek az oroszokra.

Az ukrán elnök az interjúban azzal vádolta Oroszországot, hogy a Hamász szponzorálásával két háborúban is szerepet játszik. Ehhez hozzátette, hogy „mindent meg kell tennie az egész világnak ahhoz, hogy megállítsa ezt a háborút” a Közel-Keleten. Arról is beszélt, készen áll arra, hogy akár már ma Izraelbe utazzon.

Zelenszkij végül azzal búcsúzott el az interjú végén, hogy elmondta, nagyon sok ereje van még, majd úgy fogalmazott: „Nem vagyunk hajlandóak a szabadságunkat adni ennek a kibaszott terrorista Putyinnak.”

link Forrás