Az MTI letiltotta az LMP közleményét L. Simon László kirúgásáról

belföld
2023 november 07., 12:19

„Őszintén sajnáljuk, hogy az MTI Csák Jánoshoz hasonlóan vállalja, hogy egy végtelenül korlátolt hatalom egyszerű verőembere legyen” – így kezdi legújabb Facebook-posztját az LMP, amiben azt írják, „24 óra kellett, hogy az MTI meghozza döntését, miszerint nem adják ki sajtóközleményünket, amelyben leírtuk, hogy Csák János azért menesztette L. Simon Lászlót, mert a Nemzeti Múzeum főigazgatója egyrészt betartotta a jogszabályokat – azaz a pénztárosok nem igazoltatták a látogatókat a belépésnél – másrészt múzeumigazgatóként a felelős miniszterrel szemben értette az ábrázolás és a támogatás közötti igen fontos különbséget”.

Az LMP bejegyzésében leírta, hogy a közzé nem tett közleményben azt is írták, hogy „Csák János ezen döntésével nem egy múzeumigazgatót rúgott ki, hanem gyakorlatilag a kultúrára mondott nemet”, illetve hogy „Csák János mostantól hivatalosan is a kultúra felszámolásáért, és nem a kultúráért felelős miniszter, egy végtelenül korlátolt hatalom egyszerű verőembere”.

Bejegyzésüket azzal zárták, hogy az MTI arra hivatkozva nem fogadta be közleményt, hogy az nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit. „Pedig nem sértettük meg senki jó hírét, csak leírtuk azt a tényt, hogy aggódunk a köztévé vezetőinek állásáért, akik az elmúlt években messze a legtöbb időt szentelték a »homoszexuális életmód ábrázolásának«.”