„Korrupt fideszes bűnöző" feliratú csíkos felsőt próbált átadni Boldog Istvánnak a bíróság épületében a DK-s politikus

POLITIKA
2023 november 11., 09:19

A héten folytatódott a fideszes volt országgyűlési képviselő, Boldog István pere. Czinkóczi Sándor kollégánk cikkét érdemes elolvasni, hogy hol tart most az ügy.

Mindenesetre a vád alapján a Fidesz akkori országgyűlési képviselője, Boldog István és Fehér Petra a megyei közgyűlés alelnöke 2015 környékén elhatározták, hogy a vidéki településeket uniós támogatásokhoz juttató Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatainál helyzetbe hozott vállalkozóktól kérnek pénzt a biztos győzelemért. Később K. Péter is csatlakozott hozzájuk, aki ezzel a vesztegetési ügy harmadrendű vádlottjává vált. Boldog Istvánra az ügyészség 6,666,666 forint vagyonelkobzást, 6 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, ötmillió forint összegű pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást kért.

Az ítélethirdetés még odébb van, de a Fővárosi Törvényszék épületében a tárgyalóteremből távozó Boldogot a DK Jász-Nagykun Szolnok megyei területi igazgatója, Mészáros Dávid prankelte meg. (Boldog ebben a megyében volt országgyűlési képviselő.) Boldog ügyvédje, Varga István eleinte tiltakozni próbál, de kb. annyira erőtlenül, ahogy aztán a DK-sok játékpénzt is próbálnak átadni a megvádolt politikusnak. Boldog egy szót sem szól a performansz alatt.