Autótolvajokra lőttek a Joe Biden unokáját védő titkos ügynökök

külföld
2023 november 13., 15:02

Tüzet nyitottak a Joe Biden amerikai elnök unokája mellé kirendelt Secret Service ügynökei, miután három ember megpróbálta feltörni a Secret Service egyik jelöletlen járművét Washingtonban - írja az AP.

photo_camera Fotó: MARK MAKELA/Getty Images via AFP

Az ügynökök vasárnap késő este a Georgetown városrészbe kísérték Naomi Bident, amikor meglátták, hogy három ember betöri az üresen parkoló terepjáró ablakát. Az egyik ügynök tüzet nyitott, a lövések azonban nem találtak el senkit. A három ember egy piros autóval menekült, a fővárosi rendőrséget közleményben kérte a titkosszolgálat, hogy keressék meg a tettesekét.

Washingtonban idén jelentősen megnőtt az autórablások és az autólopások száma. Henry Cuellar texasi képviselőt múlt hónapban a Capitolium közelében három fegyveres tartóztatta fel, majd vitte el az autóját. Az erőszakos bűncselekmények száma is emelkedett idén, méghozzá több mint 40 százalékkal 2022-höz képest.

Pedig 2022 sem volt izgalmaktól mentes. Emlékezhetünk például a „Capitolium elmúlt tíz évének legszokatlanabb napjára”, amikor az egyik kongresszusi képviselő épp gyanútlanul sétált munkahelyére, amikor egyszer csak megtámadta egy róka.