Magyar ember számára felfoghatatlan plakátot látott Azahriah Párizsban, üzent is a Mi Hazánknak

ÉLET
2023 november 13., 06:53

Nem csak játék és mese az Európában turnézó zenészek élete, a napokig tartó utazás mellett ott van az is, hogy alkalmazkodni kell a nyugat-európai kultúrához, ami sokszor nem olyan egyszerű. Ezzel szembesült a hétvégén Párizsban - telt ház előtt - koncertező Azahriah, rögtön üzent is a Mi Hazánk Mozgalomnak.

photo_camera Fotó: Paulsonati/Instagram

„Szó szerint befostam, annyira lesokkolt, hogy ilyen felháborító plakát létezik, most pedig kagás gatyóval kell megnéznem az Eiffel-tornyot” – írta Instagram-történetében a zenész a tütüt viselő félmeztelen férfi balett-táncos plakátját látva. Köszönöm nektek hogy ilyen otthon nem fordulhat elő” – üzente a pártnak.

Azahriah
photo_camera Azahriah Fotó: david bodnar

A Mi Hazánk kezdeményezésére a 18 éven aluliakat kitiltották a Nemzeti Múzeum 2023-as Nemzetközi Sajtófotó Kiállításáról, mondván, hogy a Fülöp-szigeteki idős LMBTQ-közösségről szóló képsorozat sérti az úgynevezett gyermekvédelmi törvényt. Aztán kiderült, hogy az L. Simon László vezette múzeum nem tudja végrehajtani Csák János kulturális és innovációs miniszter felszólítását, a tiltó táblák ellenére ugyanis a múzeum senkitől sem kérhet személyi igazolványt. Pár napra rá brutális váratlansággal Csák menesztette L. Simont, mondván, hogy nem tartatta be a törvényeket.