Megostromolta a VAR-szobát a meccs szünetében a brazil csapat edzői stábja, miközben az igazi VAR-bírók onnan 1500 kilométerre csaltak vagy nem csaltak

sport
2023 november 14., 19:26

Az elfogulatlan szemlélő is meglepődhetett, hogy a Gremio-Cironthians brazil bajnoki focimeccs első félidejének hetedik percében a játékvezető nem adott tizenegyest. A vendégek védője, Bidu ugyanis egy jó passzal a hazaiak ötöséig jutott és épp lőtt volna, amikor a mögötte futó Joao Pedro védő hátulról szabályosan ráugrott, páros lábbal elrugaszkodva, majd a földre lökte, anélkül, hogy akárcsak esélye nyílt volna a labda megszerzésére.

link Forrás

A bíró azonban továbbot intett.

A kibontakozó ellenakciót a vendégek egy olyan brutális, nyújtott lábas szabálytalansággal állították meg pár másodperccel később, amire a játékvezető először sárga lapot adott ugyan, de ezt a VAR-vizsgálat után azonnali pirosra változtatta.

link Forrás

Csakhogy a VAR-asszisztens eközben nem jelezte, hogy a durva belépő egy nyilvánvalónak tűnő, 16-oson belüli szabálytalanság után történt.

Alessandro Nunes, a Corinthians edzője ezen annyira kiborult, hogy hiába szereztek vezetést még az első félidőben, a szünetben fogta magát és két társával együtt megpróbált erőszakkal behatolni a stadion VAR-szobájába, amit egy őr akadályozott meg, testi közelharcban. Az egészről ráadásul remek akcióvideó is készült. A huligánkodó edzők megtámadták az eseményeket rögzítő újságírót is.

link Forrás

A slusszpoén: Alessandro Nunes nemhogy nem agysebész, de egy átlagos brazil focirajongó ismereteivel sem rendelkezik, ezért társaival együtt egy random raktárhelyiséget ostromoltak meg a VAR-szoba helyett. Brazíliában a VAR-helyiség ugyanis nem az adott meccs helyszínén, hanem Rio de Janeiróban, a Brazil Labdarúgó-szövetség központjában található, ebben az esetben a Porto Alegre-i Gremio-stadiontól jó 1500 kilométerre északra.