Kirúgta az Audi a letartóztatott két szakszervezeti vezetőt

belföld
2023 november 15., 14:12

Azután, hogy bilincsben vitték el őket egy értekezletről, az Audi elbocsátotta a sikkasztással vádolt két szakszervezeti vezetőt, írja a Telex. Az Audi Hungária Független Szakszervezet a letartóztatásuk után nem sokkal ki is zárta elnökségéből a két vezetőt.

photo_camera Fotó: JOAN CROS/NurPhoto via AFP

A lap azt írja, a szakszervezet az Auditól függetlenül működik, ezért a vállalat igyekezett távol tartani magát a történésektől. A tisztségviselők ugyanakkor a munkavállalóik, így az Audi vállalatvezetésnek mégis foglalkoznia kellett az üggyel. Előbb a szakszervezet számolt be a két volt tagjuk kizárásáról, majd a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség is tájékoztatta őket az ügyről. „Ezek alapján az Audi Hungaria megtette a megfelelő intézkedéseket az érintettekkel szemben” – írta a vállalat Telexnek.

Az egyik elnökségi tag kft.-je két év alatt 536 millió forint értékben állított ki fiktív számlákat. A kifizetést mindig maga a terhelt teljesítette. Emellett tíz ingatlant vásárolt, ezeket a testvérének ajándékozta, amint tudomást szerzett az eljárásról. Másikuk igazolható jogcím nélkül 60 millió forintot vett fel készpénzben a szakszervezet bankszámlájáról. Egy részét saját bankszámlájára fizette be, másik részét elszerencsejátékozta. Mindkét férfival szemben megállapítható a szökés-elrejtőzés veszélye, tartani kell részükről az eljárás nehezítésétől, valamint a bűnismétlés lehetősége is fennáll, emiatt tettek indítványt a letartóztatásukra, írta az ügyészség.