Kocsis Máté bejelentette, hogy péntektől postázzák a nemzeti konzultációs kérdőíveket

POLITIKA
2023 november 16., 14:29

Gulyás Gergely ígérete szerint kedden kellett volna benyújtania a Fidesznek a hónapok óta beharangozott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, ami többek közt a Btk. módosításával büntetné azokat az egyelőre nem pontosan definiált – közéletileg aktív – szervezeteket, amik külföldről fogadnak el támogatásokat.

Szerda reggel helyette Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezetője közölte, hogy „dollárbaloldal”, majd bejelentette, hogy nemzeti konzultáció indul a külföldi kampányfinanszírozásról. A látszatnak az is mindegy már, hogy előbb konzultál, és utána hoz törvényt a párt, vagy fordítva – írtuk. Orbán egyébként már október végén megígérte, hogy jön az újabb nemzeti konzultációnak nevezett propagandaakció.

Kocsis Máté szabadidős szerelésében nyilatkozik a Népszava riporterének Ferihegyen október 24-én, miután Kréta szigetén megemlékezett a magyar forradalom kitörésének 67. évfordulójáról
photo_camera Kocsis Máté szabadidős szerelésében nyilatkozik a Népszava riporterének Ferihegyen október 24-én, miután Kréta szigetén megemlékezett a magyar forradalom kitörésének 67. évfordulójáról Forrás: Népszava/Youtube

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője pedig már be is jelentette, hogy: „Holnaptól postázzák a nemzeti konzultációs kérdőíveket.”

„Nem táncolunk úgy, ahogy Brüsszel fütyül!” – dacolt minden idők legkegyetlenebb elnyomórendszerének, az Európai Uniónak a birodalmi központjával a Fidesz frakcióvezetője.