A frissen kirúgott L. Simon László a művészi szabadság és intézményi autonómia szakértőjévé vált

karrier
2023 november 17., 16:45

L. Simon László kedd délelőtt tartja a székfoglaló előadását a Magyar Művészeti Akadémián (MMA). A Magyar Nemzeti Múzeum igazgatói székéből kirúgott valami olyanról beszél, amiről az elmúlt hetekben első kézből szerezhetett tapasztalatokat. Az előadás címe:

Művészi szabadság és intézményi autonómia L. Simont nemrég az általa is megszavazott, homofób módosítókkal teleírt pedofiltörvényt, ami alapján aztán kirúgták, miután Dúró Dóra jelezte a múzeumot fenntartó minisztériumnak, hogy a World Press Photo kiállítás képei között vannak olyanok, amik melegeket ábrázolnak. A kiállítást egyébként Orbán Viktor politikai igazgatója nyitotta meg. Csák János miniszter először korhatárossá akarta tenni a tárlatot, de mivel L. Simonék nem tudták ellenőrizni a belépők iratait, az igazgató repült. Aztán a miniszter a parlamentben alkalmatlannak nevezte L. Simont.

L. Simon kedden történtek ellenére sem volt hajlandó a törvényt vagy a kormányt bírálni, szerinte csak azzal az értelmezéssel van baj, amit a Mi Hazánk adott.

link Forrás

Valamint attól sem ment el a kedve, hogy továbbra is bejárjon a Hír Tv-be a kormánynak kedves témákról beszélni.