Előadás közben halt meg egy orosz színésznő a megszállt Donyeckben

háború
2023 november 22., 16:04

Előadás közben, a frontvonaltól hatvan kilométerre halt meg egy orosz színésznő, aki éppen katonáknak adott elő a megszállt ukrajnai Donyeck régióban. Polina Mensik halálhírét szentpétervári társulata közölte.

A tavalyi, hivatalosan senki által el nem ismert, gépfegyveres orosz katonák kíséretében lezajlott népszavazásra hivatkozva annektált donyecki Kumacsovót vasárnap érte ukrán támadás. Az ukrán hadsereg szerint a színésznő mellett legalább húsz katona is meghalt a csapásban, az orosz hatóságok nem kommentálták az értesülést.

Mensik egy katonai ünnepségen énekelt és gitározott, amikor a terem fényei kialudtak és robbanás hallatszott. A támadásról videó is készült.

link Forrás

Orosz katonai bloggerek szerint a több tucat katonát egy helyre összeterelő, nyilvános előadás egyértelmű célpontjává tette őket egy ukrán válaszcsapásnak.

Vlagyimir Putyin tavaly ősszel „véglegesítette” az ukrajnai Herszon, Zaporizzsja, Donyeck és Luhanszk régiók hivatalos annektálását, de egészben megszállnia az orosz hadseregnek egyiket sem sikerült, és az integráció is nyögvenyelősen halad.

(via BBC)