Hosszú Katinka indulna a párizsi olimpián

sport
2023 november 27., 14:49

Már edz és indulna a párizsi olimpián Hosszú Katinka, aki három és fél hónappal ezelőtt szülte meg első gyermekét, Kamíliát.

„Próbálok minél hamarabb formába lendülni, újra elérni olyan szintre, hogy tudjak versenyezni. A mai napig imádok úszni, az uszoda a másik otthonom, ezt sosem gondoltam másképp, szerintem ez az érzés már az életem végéig elkísér. Április, május környékén jöhet el a visszatérés pillanata, amikor hosszú idő után újra már nem csak magamnak mérem az időt” - mondta az úszónő az Indexnek adott interjúban.

Katinka reméli, hogy januárban eljut egy melegövi edzőtáborba, Dubaj szerinte ideális lenne, de biztosan szükség lesz egy dajkára, aki a lányára vigyáz, amíg ő edz.

A győztes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 17-én.
photo_camera A győztes Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a budapesti vizes Európa-bajnokságon a Duna Arénában 2021. május 17-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az olimpiáról azt mondta:

„Márpedig arra készülök, hogy kijussak, látok esélyt a párizsi olimpiára. Szuper lenne, mindent megteszek érte. A Nemzetközi Úszószövetség versenynaptára a mérvadó, márciustól júniusig lesz több lehetőség is a kvalifikációra. Vagyis messze nem az országos bajnokság az egyetlen opció.” Katinka azt is elárulta, hogy elsősorban a 200 és 400 méter vegyes az, amire koncentrálni szeretne.

Miután az olimpiára jelenleg nem készülő Milák Kristófnak beszólt az úszószövetség elnöke, Wladár Sándor, aki szerint Milák tartozik az országnak, Hosszú Katinka volt az egyik úszó, aki megvédte, szerinte ugyanis Milák nem tartozik semmivel.