Hosszú Katinka megvédte Milák Kristófot, szerinte Wladár felháborító és primitív dolgot mondott

sport
2023 október 23., 18:07

„Úgy gondolom Kristóf nem tartozik Magyarországnak, a sportvezetés pedig hálás lehet az eddig elért eredményeiért! Felháborító és primitív a kijelentés, hogy egy olimpia bajnok, világcsúcstartó még tartoznak az országának…”

– írja egy Instagram-storyban minden idők egyik legsikeresebb úszója, Hosszú Katinka.

Hosszú Katinka a sajtótájékoztatóján széttépi a Magyar Úszószövetség által neki felajánlott szerződés tervezetét a budapesti Larus Étterem és Rendezvényközpontban 2016. január 6-án.
photo_camera Hosszú Katinka a sajtótájékoztatóján széttépi a Magyar Úszószövetség által neki felajánlott szerződés tervezetét a budapesti Larus Étterem és Rendezvényközpontban 2016. január 6-án. Fotó: Soós Lajos/MTI

Arra reagált, hogy a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Wladár Sándor – aki szintén olimpiai bajnok úszó volt – azt mondta, Milák Kristóf tartozik Magyarországnak, ezért komolyan edzésbe kell állnia.

„A magyar rajongók éhezik a sikert, amit Tokióban láthattunk. Ő Tartozik Magyarországnak annyival, és tisztelje meg önmagát azzal, hogy elvégzi a munkát” – fogalmazott Wladár, aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke.

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke, a MOB újonnan megválasztott alelnöke a megválasztása után a MOB közgyűlésén a Puskás Arénában 2022. november 26-án.
photo_camera Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke, a MOB újonnan megválasztott alelnöke a megválasztása után a MOB közgyűlésén a Puskás Arénában 2022. november 26-án. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

A 2021-es tokiói olimpián 200 méter pillangón aranyérmes Milák június közepén bejelentette, hogy nem indul a júliusi fukuokai vébén. Azt mondta, mély hullámvölgyben van, fizikailag és mentálisan sincs elég jó állapotban. Szeptember elején újra edzeni kezdett, és két hete még úgy volt, a Duna Arénában megrendezett világkupa-viadalon tér vissza, de aztán mégsem versenyzett.

Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes vb-n a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 26-án.
photo_camera Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes vb-n a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 26-án. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A héten az edzője, Virth Balázs azt mondta: Milák kb. fél éve nem edzett megfelelően, és a „24. órában van”, ha komolyan gondolja az olimpiai felkészülést.