Gulyás Gergely bulvártémának tartja, hogy mit csinál a kormány a kormányzati plakátokon Alex Soros kezével

POLITIKA
2023 november 30., 18:16

A Kormányinfón a telexes Simor Dániellel együtt arról próbáltuk kérdezni Gulyás Gergelyt, hogy miért kezdték el átragasztani a frissen kiragasztott konzultációs óriásplakátokat, eltüntetve Alex Soros jobb kezét.

link Forrás

A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: „Bulvártémákkal nem tudok foglalkozni. […] Valószínűleg így sokkal jobban néz ki a kép.” Gulyás nem érzi, hogy ez a téma a Kormányinfóra való lenne.

Gulyás szerint az, hogy Alex Soros kézzel vagy kéz nélkül szerepel-e a plakáton, bulvártéma, nem kormányzati ügy vagy téma, a döntéshozatalt nem érinti, a plakátnak van egy világos üzenete. Arra, hogy a kormány kérte-e a kézletakarást, azt mondta: nem tudja, lehet, hogy maga, Alex Soros kérte.

Szily László a kézletakarás okán elmélkedve azt írta: „Az ügyben nekem levelet írók túlnyomó többsége arról számolt be, hogy Soros kézmozdulata és arckifejezése miatt ők úgy értelmezték, hogy a plakátról Alex Soros szól a járókelőkhöz, és ő mondja nekik azt, hogy ne táncoljanak úgy, ahogy a közelebbről nem definiált »ők« fütyülnek. Magyarán itt nem Orbán, hanem Soros konzultál.”

2023 őszétől a kormány már inkább Alex Soros ellen hergelt.
photo_camera Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Gulyás Gergely egyébként a Magyar Hang és a Szabad Európa kitiltásáról szóló kérdésünkre azt válaszolta: „elég széles körben van itt a sajtó képviseltetve, Dörmögő Dömötör és más sincsen”.