Videón, ahogy a fideszes képviselők szó nélkül elmennek Karsai Dániel mellett

POLITIKA
2023 december 01., 13:31

Rá sem néztek, sietve, szó nélkül kerülték ki az aktív eutanázia jogáért küzdő Karsai Dánielt a fideszes országgyűlési képviselők csütörtökön a Parlamentben. A jelenetről a momentumos Bedő Dávid tett közzé videót:

Miután kedden Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bíróságán szólalt fel Karsai Dániel, csütörtökön a magyar Országgyűlésbe ment, hogy találkozzon a kormány és a Fidesz–KDNP képviselőivel. A kormánypárti politikusok levegőnek nézték a halálos beteg alkotmányjogászt.

Karsainál tavaly nyáron diagnosztizáltak ALS betegséget, ami a központi idegrendszer mozgásért, beszédért, nyelésért és légzésért felelős izmainak pusztulásával, idővel teljes bénulással és fulladással jár. A betegség kialakulásának pontos okai nem ismertek, így nem is gyógyítható. Sokak mellett a világhírű asztrofizikus Stephen Hawking is ebben szenvedett. A 46 éves Karsai a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán pereskedik azért, hogy maga dönthessen az élete végéről. Az aktív életvégi döntések ugyanis nem legálisak Magyarországon.