Nyolc napra be kell vonulnia a szegedi Csillag börtönre Szabó Bálintnak

belföld
2023 december 06., 06:15

December 11-gyel nyolc napra be kell vonulnia a szegedi Csillag börtönbe Szabó Bálint volt szegedi önkormányzati képviselőnek, mert nem fizetett be egy pénzbírságot.

„A tavaly augusztusi gazdatüntetés miatt kaptam egy 40 ezer forintos szabálysértési bírságot, amit, mivel börtönben voltam, nem tudtam befizetni, ezért 8 nap elzárásra változtatták” - mondta Szabó az Indexnek.

Szabó Bálint a 2022. augusztus 20-i gazdatüntetésen.
photo_camera Szabó Bálint a 2022. augusztus 20-i gazdatüntetésen. Fotó: Kristóf Balázs

Szabó Bálint legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy Budapest főpolgármestere szeretne lenni. Szabó korábban egyebek mellett azt állította, hogy Szili Katalin, Szekeres Imre és Baja Ferenc szivárogtatta ki Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét, de szereplője volt a vasi MSZP-s tagtoborzási botránynak, politizált az DK-ban, volt egy zűrös elrablási ügye, szervezett szinte nulla résztvevővel gazdatüntetést, kavart a Szeviép-ügy körül, bénította már meg Szeged egyik forgalmas kereszteződését. Emellett az említett gazdatüntetés miatt vádat emeltek ellene, amiatt pedig el is ítélték, hogy életveszélyesen rácsatlakozott Orbán Viktor konvojára. Bár az ügyészség nem kért rá letöltendőt, egy időre mégis börtönbe került a politikus.