Egy bakteriális fertőzés miatt Gulácsi Péter karrierje is veszélybe került

sport
2023 december 08., 14:38

Tizenhat hét helyett hét hónapig tartott a magyar válogatott kapusának, Gulácsi Péternek a felépülése, miután 2022 októberében, a Celtic elleni Bajnokok Ligája-meccsen megsérült a térde. A Leipzig játékosa a Nemzeti Sportnak mesélte el, hogy akár még szerencsésnek is érezheti magát, mert a karrierje is veszélybe került.

photo_camera Gulácsit hordágyon vitték le a pályáról Fotó: JAN WOITAS/dpa Picture-Alliance via AFP

Az elszakad keresztszalagját Innsbruckban operálta meg egy neves specialista. A műtét után Salzburgban kezdte a rehabilitációt, három hét után visszatért Lipcsébe a klubjához. „Minden a terv szerint haladt, amikor az operációt követő hatodik héten belázasodtam. Éppen akkor, amikor elkezdtük terhelni a térdemet, amikor már mankó nélkül próbáltam közlekedni, ezért eleinte arra gyanakodtak az orvosok: a terhelés okozza a lázat. Ám csak nem ment lejjebb, néhány nap múlva vért vettek tőlem, és amikor a lázam tíz napja nem csökkent, kiderült, hogy ritka, bakteriális fertőzés támadta meg a térdem”.

Fel kellett nyitni a térdét, kétszer is. „Úgy toltak be a műtőbe, hogy nem tudták biztosra az orvosok, futballozhatok-e még a jövőben, vagy vége a karrieremnek. Ezt nem volt könnyű megélni lelkileg, de azt mondták utólag, óriási szerencsém volt, hogy az újonnan beépített szalagot elkerülte a fertőzés – az tulajdonképpen a karrierem biztos befejezését jelentette volna”.

Ezek után „annak is tudtam örülni, hogy januárban újra fel bírtam emelni a gyermekeimet, és rájöttem: igenis lehet örülni annak, hogy ebéd után a tányért képes vagyok elvinni az ebédlőasztaltól a konyháig”.

Gulácsi ősszel visszatért, de kiszorult a Leipzig kapujából. Télen ugyanakkor nem akar még klubot váltani, és tisztában van azzal, hogy a válogatottban mostanra Dibusz Dénes lett az első számú kapus, de ott akar lenni a nyári Európa-bajnokságon.