Azahriah megnyerte 2023-at: az ő nevére kerestek rá a legtöbben a Google-ön

INTERNET
2023 december 11., 13:51

A Google Magyarország idén is közölte, mikre kerestek a legtöbbet a magyarok: a személyek közül Azahriah, a filmek közül az Oppenheimer, míg a receptek közül az őzlábgomba receptje foglalkoztatta őket a leginkább idén.

A legkeresettebb hírességek esetében Azahriah zenész-énekes végzett az élen: miután egy fél ország rácsodálkozott, hogy zsinórban háromszor lép fel a Puskás Arénában, sokan csak rákerestek már, hogy ki a fene lehet ez az ember. (Már akkora név, hogy a fideszeseknek ki van adva, hogy dicsérjék.) Őt Eszenyi Enikő színésznő követte, és a legtöbben Suhajda Szilárd magyar hegymászó balesetére és Matthew Perry amerikai színész halálára kerestek rá.

Azahriah
photo_camera Azahriah Fotó: Bodnár Dávid

A filmek, sorozatok és televíziós műsorok felkapott keresései között az idei év két nagy riválisa, Christopher Nolan Oppenheimer és Greta Gerwig Barbie című filmje végzett az élen, utánuk jött az Avatar 2, de a Hazatalálsz című magyar sorozatra, a Sztárboxra – aminek a döntőjét Winkler Róbert elemezte – és a Nyerő Páros televíziós műsorokra is sokan kerestek.

Legnépszerűbb sportesemény az atlétikai vb és a foci-Eb-selejtező lett, utóbbinál a Szerbia és Bulgária ellen játszott mérkőzések eredményei érdekelték leginkább a magyarokat. Az elektronikai eszközök piacát még mindig az iPhone uralta, a videójátékok közül a Stumble Guys és a Hogwards Legacy került ki győztesen.

Az idei év legdivatosabb receptjei közül az őzlábgomba és almás pite elkészítési módjai után érdeklődtek a legtöbben a magyarok közül.

photo_camera Nagy őzlábgomba Fotó: Christian Fischer/Wikipedia

A Year in Search oldalon a magyar és globális listák mellett a világ számos országának idei eredményei is elérhetők, egyelőre csak 2022-ig.