Gulyás Gergely szerint a napokban jöhet az uniós pénz

POLITIKA
2023 december 13., 07:30

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter interjút adott a Blikknek, a kérdésre pedig, hogy mikor látjuk az uniós pénzeket, azt válaszolta:

„Amikor a bizottság a saját maga által előidézett jogsértő állapotot megszünteti. Szerintem a napokban. De csak akkor higgyünk Brüsszelnek, amikor már itt a pénz.” Ezután elmondta, hogy miután azt ígérték, „hogy 2025 január 1-től „a pedagógusbérek elérik majd a diplomás átlag 80 százalékát”, 2024 január 1-től pedig „72 százalékát”, Gulyás szerint „ha megkapjuk a pénzt, akkor 2024. január 1-jével meg tudjuk emelni a pedagógusok bérét”.

„Egy nagyon jelentős emelésről van szó, közel bruttó 700 000 forintos átlagbérről beszélnénk.”Gulyás beszélt még arról is, hogy „annyi jó jelölt van, hogy nehéz választani”, ki legyen a Fidesz főpolgármester-jelöltje, de „január-februárban várható döntés”.

Elmondta még azt is, hogy „abban a formában, ahogy megjelent”, szerinte „álhír”, hogy kárpátaljai magyarok felszólították Orbánt, hogy támogassa Ukrajnát az európai integráció útján, és hogy ezt a levelet a beregszászi polgármester is aláírta.

„Valószínűleg Beregszászon a polgármesternek komoly problémái lennének, ha megkérnék, hogy írjon alá egy ilyen levelet, ám ő ezt megtagadná” – mondta Gulyás, aki az interjút azzal fejezte be, hogy elmesélte, nyolcévesen minden vágya az volt, hogy megnézhesse Ceausescu kivégzését.